De Lage Landen
Website van de Nederlandstalige stad op BordspelWereld / BrettspielWelt

Nieuwe spellen op BSW: Brügge, Skull King, Spacebob en Abluxxen!
 

Prop file

Tja, wat is een .prop file? Dat is het configuratiebestand van de java client van BSW. Hieronder zie je een mooie .prop file waarmee je vrolijk en makkelijk in De Lage Landen kan spelen. In het bestand zitten aardig wat tips verwerkt waarmee je je eigen bestand kan bijwerken. Op de BSW site vind je ook documentatie voor alle instellingen.

Gebruik je deze file wijzig dan nog wel even de gebruikersnaam en het wachtwoord… Dus:

# Name =
# Password =

wordt:

Name = JeNaam
Password = JeWachtwoord

Om de prop te installeren, kopieer je eerst alles uit het tekstveld hier beneden. Het makkelijkste daarbij is om eerst in dat tekstveld te klikken, vervolgens ctrl-A te doen (alles selecteren) en dan ctrl-C (kopiëren). Daarna plak je alles in je eigen .prop file.
Onder aan de pagina staat een uitgebreidere handleiding over hoe je de .prop file kunt gebruiken.

Prop elementen:  
Klik op een element om deze toe te voegen of te verwijderen.

Handleiding

Deze handleiding is vooral bedoelt voor Nederlandstalige Windows gebruikers. Mocht je een Engelstalige versie hebben, kun je menu items redelijk 1-op-1 vertalen.

Klik met de rechtermuisknop op deze link en kies Doel opslaan als…

Klik in het Opslaan als-venster bovenin bij Opslaan in op het pijltje (pull down menu) en kies je C-schijf. In het venster eronder kies je:

Voor Windows 95, 98, 2000 en XP:

Program Files, daarna Brettspielwelt of BSW. Hiermee zorg je ervoor dat het bestand in C:\Program Files\Brettspielwelt\ of C:\Program Files\BSW\ wordt opgeslagen (heb je de client ergens anders geïnstalleerd dan kies je die map).

Voor Windows Vista of 7:

Users of Gebruikers, daarna de map met je gebruikersnaam, daarna de mappen AppData, Roaming en BSW. Hiermee zorg je ervoor dat het bestand in C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\BSW\ wordt opgeslagen.

Onderin het venster zie je Opslaan als type staan. Standaard staat daar Tekstdocument, verander dit met het pijltje in Alle bestanden. Klik op Opslaan. Nu moet er gevraagd worden of je het bestaande bestand wilt vervangen. Klik dan op Ja.

Nu werkt je nieuwe .prop file eigenlijk al.

Aanpassingen

Wil je echter instellingen wijzigen, zodat je bijvoorbeeld automatisch aangemeld wordt (en niet de hele tijd je gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te typen) ga dan verder hieronder:

  • Start de Windows Verkenner met Menu Start, Programma's, Bureau-accessoires en daarna Windows Verkenner.
  • Klik in het deelvenster links op Deze computer. Vervolgens:
  • Voor Windows 95, 98, 2000 en XP: dubbelklik je rechts op je C-schijf, daarna dubbelklik je op Program Files en daarna dubbelklik je op Brettspielwelt of BSW. (heb je de client ergens anders geïnstalleerd dan kies je die map).
  • Voor Windows Vista of 7: dubbelklik je rechts op je C-schijf, daarna dubbelklik je op Users of Gebruikers en daarna dubbelklik je achtereenvolgens op AppData, Roaming en BSW.

Afhankelijk van je instellingen van Windows zijn er nu 2 opties:

  • je ziet gewoon het Brettspielwelt.prop bestand in de lijst,
  • je ziet een aantal Brettspielwelt bestanden. We gaan nu werken met het bestand waarvan in de kolom type staat dat het een PROP-bestand is.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Openen met….

Nu krijg je een nieuw venster genaamd Openen met… In het deelvenster waarboven staat Kies het te gebruiken programma: moet je Kladblok zien te vinden. Dit kan eenvoudig door op een willekeurig programma te klikken en dan de K-toets te drukken.

Zorg dat onderin het venster het vinkje aanstaat voor de tekst Dit programma altijd gebruiken om dit type bestand te openen.

Als je nog niet op Kladblok hebt geklikt doe dat dan nu en klik op OK (dubbelklikken op Kladblok werkt ook).

Nu krijg je de .prop file te zien. Deze kan je aanpassen en daarna met menu Bestand, Opslaan de wijzigingen opslaan. De volgende keer dat je Brettspielwelt opstart worden deze van kracht.

Iets dat je waarschijnlijk wel wilt wijzigen is de gebruikersnaam en het wachtwoord, zodat je automatisch inlogt. Deze verander je als volgt:

# Name =
# Password =

wordt:

Name = JeNaam
Password = JeWachtwoord

Vergeet dus niet het hekje (#) weg te halen en pas op dat er geen spatie achter je naam of wachtwoord staat!

Later kan je altijd nog uit het bestand hierboven nieuwe spelkamers kopiëren en plakken. In het bestand zelf zitten ook veel aanwijzingen en uitleg voor opties die je kan veranderen.

Veel plezier ermee!

Laatst gewijzigd: 15-03-2011 (Externe bewerking)
BSWS 2010 Valid XHTML 1.0 Transitional Thuisstad van het Packeis Am Pol (Pinguïn) gilde Internet Explorer 6 wordt op deze site niet ondersteund
© 2010-2011 Galapagos, Anatolis